Binance Hesabı Nasıl Açılır?

Binance ile yeni tanıştınız ve kullanmaya başlamak mı istiyorsunuz? Binance, kripto para ticareti için en büyük platformlardan biridir ve alım satım yaparken size harika bir deneyim sunabilir. Ancak bunu mümkün kılmak için, bu uygulamayı ilk kez kullandığınızda biraz zor olabilen Binance ile nasıl ticaret yapacağınızı bilmelisiniz. İşleri sizin için kolaylaştırmak için Binance ticaretiyle ilgili kılavuzumuzu okumaya devam edin.

Binance Nedir?

Binance, 2017 yılında Changpeng Zhao ve Yi He tarafından Çin’de kuruldu. Her iki yaratıcı da bir süredir OKCoin borsasında çalışıyordu ve ardından kendi borsa platformlarını kurmanın daha iyi olacağını düşündüler.

Platform, kriptodan kriptoya değiş tokuş bir platformdur, bu nedenle bu, yalnızca kripto para birimleri ve sanal jeton ticareti yapmak için kullanılabileceği anlamına gelir. Litecoin, Ether, Dogecoin ve tabii ki Bitcoin olmak üzere ticaret seçeneklerinden bazıları 500’den fazla mevcuttur.

Binance Coin

Binance, Binance Coin veya BNB olarak bilinen kendi tokenine de sahiptir. BNB’nin borsadaki ilk madeni para arzı, 2017’de yaklaşık 15 milyon dolarlık fon toplamayı başardı. İşlem ücretlerini ödemek için BNB kullanan kişiler de indirim alabiliyordu.

Birçok şirket, para toplamak için ICO’yu, yani ilk madeni para teklifini kullanır. Bunun nedeni, bu yöntemin çok kolay olması ve kripto işletmelerinin tahvil veya hisse senedi gibi çok zor süreçlerden veya yöntemlerden geçmek zorunda kalmadan fon toplamasına olanak sağlamasıdır.

Binance Ticareti Yapılabilir mi?

Kripto para birimlerinizi veya jetonlarınızı kullanarak Binance ile ticaret yapabilirsiniz. Binance’e ilk katıldığınızda ve kullanmaya başladığınızda, ilk bitcoin veya BNB’nizi satın almanız gerekecek. Özellikle Binance Coin satın aldığınızdan eminseniz Binance takas edilebilir. Ancak bunu yapmak için bir dizi adımdan geçmeniz gerekecek.

Binance’de Nasıl Ticaret Yapılır?

Binance’de işlem yapmak için izlemeniz gereken birkaç adım vardır:

  1. Hesabınızı Açın
  2. Hesabınıza Para Yatırın
  3. Ticarete başla

Bu adımların her biri hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Hesabınızı Açın

Belirtildiği gibi, Binance ile ticaret yapmak istiyorsanız bir hesap açmanız gerekir. Binance platformunun ana sayfasına gidin ve Kaydol’a tıklayın. Ardından, ilk önce bir e-posta adresi vermeniz ve bir şifre belirlemeniz gereken uygun kayıt sayfasına yönlendirileceksiniz. E-posta adresi, düzenli olarak kullandığınız geçerli bir adres olmalıdır. Şifreye gelince, sayılar, harfler ve sembollerden oluşan bir kombinasyon gibi güvenli bir şifre oluşturmalısınız.

Fiyatlar ve Koşullar

Ardından, Binance’in Kullanım Koşullarını gözden geçirmeniz ve bunları kabul etmeniz gerekecek, ardından Kaydol’a tıklayabilirsiniz.

Captcha

Robot değil, insan olduğunuzu kanıtlamanız gerekecek. Bu, zor olmayan bir bulmacayı tamamlamayı gerektirecektir. Bundan sonra, gelen kutunuza bir e-posta gönderilecektir. “E-postayı Doğrula”ya tıklayın ve kaydınız tamamlandı. Binance’de bir hesabınız var ve ticarete başlayabilirsiniz. Ancak işlem yapmadan önce, hesabınızın güvende olduğundan emin olmak için yapmanız gereken bir şey daha var. Bu, bir 2FA kurmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, başka hiç kimsenin fonlarınıza erişmesini ve kişisel ihtiyaçları için harcamamasını sağlayarak hesabınıza ekstra bir güvenlik katmanı ekler.

Hesabınıza Para Yatırın

Artık hesabınız açıldı ve güvence altına alındı, ona para yatırabilirsiniz. Finansman süreci için örnek olarak Ethereum’u kullanalım.

Giriş Yapmak

Hesabınıza giriş yapın ve Hesaplar’a tıklayın. Ardından, ETF Cüzdanına Gönder seçeneğini seçin. Bundan sonra, Ethereum miktarını alan kişi olacağı için bir Alıcı girin. Tutarı Binance’e gönderdiğiniz için Binance hesabınızda bir Ethereum adresiniz olmalıdır.

Mevduat Fonları

Ardından Binance hesabınıza giriş yapın ve Fonlar’a ve ardından Mevduat’a tıklayın. Adresine ihtiyacınız olan kripto para birimini girin. Seçtiğiniz seçenek Ethereum ise, Binance miktarı transfer etmek için bir adresin oluşturulmasını sağlayacaktır. Ethereum fonlarınız daha sonra ETH Para Yatırma Adresine gönderilecektir. Bu, para yatırmayı mümkün kılmak için kopyalanıp Coinbase hesabının alıcı kutusuna yapıştırılması gerektiği anlamına gelir. Ardından, Binance’deki hesabınıza göndermek istediğiniz tutarı seçin, ardından Gönder’e tıklayabilirsiniz. Ethereum ağı fonları işlemeyi bitirir bitirmez, bunlar Binance hesabınızda görünecektir.

Ticarete Başla

Şimdi gerçekten ticarete başlama zamanı. İmleci Ticaretin üzerine getirin ve ardından Temel veya Gelişmiş’e tıklayın. Bu size tüm güncel piyasa ayrıntılarını gösterecektir. Mevcut Bitcoin fiyatından BTC karşılığında BNB satmak için sağ panelde BTC’yi seçmelisiniz.

Ardından, BNB/BTC’ye tıklayın ve ilgili ticaret sayfasını göreceksiniz. BNB Satın Al ve BNB Sat seçeneğini görene kadar aşağı kaydırmaya devam edin. BNB satmak için Coin Sat seçeneğini kullanırsınız. Satmak istediğiniz tutarı girin. Daha sonra “BNB Sat” çubuğunu tıklayın. Hemen bir “Limit Satış Emri Oluşturuldu” açılır penceresini göreceksiniz. Limitli satış emrini görmek için daha sonra Açık Emirler bölümüne ilerleyin. Açık emrin tamamlanmasını bekleyin ve bir kez gerçekleştiğinde işleminiz tamamlanacaktır.

Binance Ticaretinin Avantajları

Binance Ticareti, aşağıdakiler gibi birçok avantaj sağlar:

  • Çok güzel görünen bir dokunmatik ekran arayüzü var.
  • Çok güvenli ve güvenlidir.
  • 500 kripto para birimini destekler
  • Çok hızlı kurulabilir
  • Mobilden erişilebilir
  • Fiziksel hasara karşı çok fazla korumaya sahiptir

Herhangi Bir Temel Ticaret İçin Binance Nasıl Kullanılır?

Herhangi bir temel ticaret için Binance’i nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Binance hesabınıza giriş yapın.
  2. Exchange’e tıklayın ve görev çubuğunda Temel’i seçin.
  3. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey olduğu için bir ticaret çifti seçin. Fonlarda yalnızca Ethereum görüyorsanız, ilgilenebileceğiniz tek şey Ethereum’dur.
  4. Limit Emirleri, Stop-Limit emirleri veya Piyasa Emirleri gibi yapmak istediğiniz ticaret türünü seçin.
  5. Ticaret yapmak istediğiniz miktarı seçin.

Binance Ticaret Ücretleri

Binance’de işlem yapmak istiyorsanız ücretlerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Neyse ki, piyasadaki en düşüklerden bazıları. Depozito ücreti uygulanmaz. Bu arada, bazı para çekme ücretleri var. Örneğin, Ethereum para çekme işlemleri ücret olarak 0,01 ETH’ye mal olacak. Ücretler para birimine bağlı olacaktır.

Platformu nasıl kullanacağınızı biliyorsanız Binance’de alım satım yapmak harika bir deneyim olabilir. Ticarete başlamadan önce, bir hesap oluşturmanız ve ardından para yatırmanız gerekir, ardından ticarete başlayabilirsiniz. İyi haber şu ki, para çekme işlemleri için ücretler çok düşük olduğundan, tutarlarınızı sorunsuz bir şekilde çekebilirsiniz.

Binance’den Kripto Nasıl Çekilir?

Binance hesabınızdan para çekmek mümkündür. Ancak bunu mümkün kılmak için belirli bir para çekme sürecinden geçmeniz gerekecek. Zor değil, ancak her şeyin yolunda gitmesini istiyorsanız her adımı takip etmeniz gerekiyor. Sonuçta, isteyeceğiniz son şey bir hata yapmak ve sonuç olarak muhtemelen paranızı kaybetmek. İşte izlemeniz gereken adımlar:

  1. Hesabınıza giriş yapın
  2. “Çek” i seçin
  3. Kripto Sekmesine tıklayın
  4. Doğru Ağı Seçin
  5. İstenen Para Birimi Seçin
  6. “Al” ı seçin
  7. Geçerli Adresi Kopyala ve Yapıştır
  8. “Kod Gönder” i seçin
  9. 2FA Kodunu girin

Binance Para Çekme Ücretleri

Binance ile hesabınızdan kripto çekerken ağ işlemi yaptığınız için bazı ücretlerle uğraşacaksınız. Ücretler, ağ işlem maliyetini karşılamak içindir. Ether veya BNB gibi belirli para birimlerinin başka bir kripto cüzdanına gönderilebilmesi için Binance’e ihtiyacı vardır. Bu nedenle Binance Chain, Binance Smart Chain veya Ethereum’da herhangi bir işlem yaptığınızda bir gas ücreti olacaktır. Ücret madencilere ödenir. İşlem ücretinin maliyeti Binance tarafından kullanıcıya yansıtılacaktır.

Her blok zinciri için farklı ücret tarifeleri olduğunu unutmayın. Bu nedenle, kripto para çekme ücretleri, kullandığınız belirli madeni paraya bağlı olacaktır. Ayrıca, dinamik oldukları ve büyük ölçüde ağ etkinliğine bağlı oldukları için ücretlerin değişmesi olasıdır. Doğru para çekme ücretlerini bulmak için asıl para çekme sayfasına gitmeniz gerekecek.

Minimum Para Çekme Tutarı

Binance için minimum para çekme miktarı vardır. Her kripto paranın kendi para çekme miktarı vardır. Bununla birlikte, para çekme sayfasında belirtilenden daha küçük bir miktarı çekemezsiniz. Her para biriminin minimum tutarını öğrenmek istiyorsanız Binance web sitesinde bunlara göz atabilirsiniz. Her minimum tutarın ve ilgili para çekme ücretinin bir listesi vardır.

Kripto İle Nasıl Para Kazanılır?

Yani kriptoya girmekle ilgileniyorsunuz ve Bitcoin’i nakde çevirmek istermisiniz? Tüm başarı hikayelerini duymuşsunuzdur – insanlar erken başlayıp fiyatlar yüksekken satarak milyonlarca dolar kazanıyor. Veya kripto para madenciliği yaparak istikrarlı bir gelir elde eden arkadaşlarınız olabilir.

Herkes para kazanmak için kripto para birimi alanına giriyor, ancak hepsi bunu yapmıyor. Pek çok insan ya yol boyunca pes etmektedir ya da kripto para birimleri ile nasıl para kazanılacağını tam olarak anlamadığı için para kaybetmektedir.  Kripto para endüstrisi hala gelişiminin ilk aşamalarındadır. Kripto varlıkların fiyatı arttıkça, sektöre daha fazla insan giriyor. Bu yeni gelenler her zaman kripto para biriminden nasıl para kazanılacağını bulmaya çalışıyorlar.

İyi haber şu ki, kripto para birimi ile para kazanmanın birçok yolu var. 2011’den bu yana geliştirici etkinliğinde, sosyal medya etkinliğinde ve kripto para birimi endüstrisinde oluşturulan yeni kurulan şirket sayısında istikrarlı bir büyüme oldu. Burada kripto para birimi ile nasıl para kazanılacağına daha yakından bakacağız.

Kripto İle Para Kazanabilir Misiniz?

Evet, kripto para birimi ile para kazanma şansına sahipsiniz. Kripto varlıklar doğası gereği oynaklığı göz önüne alındığında, çoğu yüksek derecede risk içermektedir, diğerleri uzmanlık ve alan bilgisi gerektirir. Kripto para ticareti, kripto para birimi ile nasıl para kazanılacağının cevaplarından biridir. Günlük ortalama kripto para birimi alım satım hacmi, döviz piyasasının sadece %1’i olmasına rağmen, kripto piyasasında çok fazla oynaklık var. Yani kısa vadeli ticaret yapma potansiyeli var. Kripto pazarı şu anda nispeten küçük olsa da, büyük bir büyüme potansiyeli var. Aşağıdakiler gibi daha iyi bilinen kriptolardan bazılarına ek olarak:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Cardano
  • AMP
  • Dogecoin
  • ElonGate
  • Iota
  • Moonshot
  • Polygon
  • Safemoon
  • Stellar
  • Tether
  • VTHO
  • Shiba Anu

Aynı şekilde Binance, Coinbase ve Robinhood gibi bir dizi kripto satın alma platformu var – bu yüzden konu kripto ile para kazanmak olduğunda birçok seçeneğiniz var. Esasen, kripto para birimleri ile meşru para kazanmanız için bariz ticaret yolu dışında epeyce yöntem var. Şimdi kripto para ile nasıl para kazanılacağına dair 6 stratejiye bir göz atalım.

Kripto İle Para Kazanmak İçin 6 Strateji

Kripto ile nasıl para kazanılacağını merak ediyorsanız, daha fazla kendinizi yormayın! Kripto ile para kazanma stratejileri üç mekanizmaya dayanır:

  • İlk önce, kripto borsa piyasalarına yatırım yapabilir veya ticaret yapabilirsiniz. Bunu, borsada altına yatırım yapılması gibi, kendiniz herhangi bir kriptoya sahip olmadan yapabilirsiniz.
  • İkinci olarak, halihazırda sahip olduğunuz parayı sisteme veya diğer kullanıcılara stake etmek ve ödünç vermek için kullanabilirsiniz.
  • Üçüncüsü, madencilik yaparak veya sistemde yapılan işler için jeton ödülleri alarak blok zinciri sistemine katılabilirsiniz.

Bu üç mekanizmaya dayanarak, kripto para birimi ile para kazanmanın altı stratejisi:

  1. Yatırım
  2. Ticaret
  3. Stake ve Borç Verme
  4. Kripto Sosyal Medya
  5. Madencilik
  6. Airdroplar ve Çatallar

Bu stratejilerin her biri aşağıda daha ayrıntılı olarak incelenmiştir.

Yatırım

Yatırım, kripto varlıkları satın alıp bir süre elde tutmanın uzun vadeli stratejisidir. Kripto varlıkları genelde bir al ve tut stratejisi uygundur. Kısa vadelerde son derece değişkendir, ancak uzun vadelerde muazzam bir büyüme potansiyeline sahiptir. Yatırım stratejisi, uzun vadede etrafta olacak daha istikrarlı varlıkları belirlemenizi gerektirir. Bitcoin ve Ethereum gibi varlıkların uzun vadeli fiyat artışı gösterdiği biliniyor ve bu konuda güvenli bir yatırım olarak değerlendirilebilir.

Ticaret

Yatırım, satın al ve tut stratejisine dayanan uzun vadeli bir çaba olsa da, ticaret kısa vadeli fırsatlardan yararlanmak içindir. Kripto piyasası değişkendir. Bu, varlıkların fiyatlarının kısa vadede fiyatta önemli ölçüde artabileceği ve düşebileceği anlamına gelir.

Başarılı bir tüccar olmak için uygun analitik ve teknik becerilere sahip olmanız gerekir. Fiyat artışları ve düşüşleri hakkında doğru tahminlerde bulunabilmeniz için listelenen varlıkların performansına ilişkin piyasa grafiklerini analiz etmeniz gerekir. Ticaret yaparken, bir varlığın fiyatının yükselmesini veya düşmesini beklemenize bağlı olarak, uzun veya kısa pozisyon alabilirsiniz. Bu, kripto piyasasının yükselişte veya düşüşte olmasına bakılmaksızın kar edebileceğiniz anlamına gelir.

Stake ve Borç Verme

Staking, kripto işlemlerini doğrulamanın bir yoludur. Stake yapıyorsanız, coinlere sahip olursunuz ancak onları harcamazsınız. Bunun yerine, paraları bir kripto para cüzdanına kilitlersiniz. Bir Proof of Stake ağı daha sonra işlemleri doğrulamak için paralarınızı kullanır. Bunu yaptığınız için ödüller alırsınız. Özünde, ağa para ödünç veriyorsunuz. Bu, ağın güvenliğini korumasını ve işlemleri doğrulamasını sağlar. Aldığınız ödül, bir bankanın bir kredi bakiyesi için size ödeyeceği faize benzer.

Proof of Stake algoritması, stake etmeyi taahhüt ettiğiniz coin sayısına göre işlem doğrulayıcıları seçer. Bu, kripto madenciliğinden çok daha enerji verimli olmasını sağlar ve pahalı donanımlara sahip olmanızı gerektirmez. Ayrıca diğer yatırımcılara para ödünç vermeyi ve bu krediden faiz üretmeyi seçebilirsiniz. Birçok platform kripto kredisini kolaylaştırır.

Kripto Sosyal Medya

Birden fazla blok zinciri tabanlı sosyal medya platformu, içerik oluşturduğunuz ve küratörlüğünü yaptığınız için sizi ödüllendirecek. Genellikle platformun yerel parasıyla ödüllendirilirsiniz.

Madencilik

Kripto madenciliği, orijinal öncüler gibi kripto para birimi ile nasıl para kazanılacağıdır. Madencilik, İş Kanıtı mekanizmasının hala çok önemli bir bileşenidir. Bir kripto para biriminin değerinin üretildiği yerdir.

Bir kripto para madenciliği yaparsanız, yeni paralarla ödüllendirilirsiniz. Madencilik yapmak için teknik uzmanlığa ve özel donanıma ön yatırıma ihtiyacınız var. Madenciliğin bir alt kümesi olarak bir ana düğümü çalıştırma. Uzmanlık ve önemli bir ön ve sürekli yatırım gerektirir.

Airdroplar ve Çatallar

Farkındalık yaratmak için airdroplar ve ücretsiz jetonlar dağıtılır. Bir borsa, bir proje için geniş bir kullanıcı tabanı oluşturmak için bir havadan indirme yapabilir. Bir airdropun parçası olmak size daha sonra bir şeyler satın almak veya yatırım yapmak veya ticaret yapmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir jeton kazandırabilir.

Yeni paralar oluşturan bir protokoldeki değişiklikler veya yükseltmeler nedeniyle bir blok zinciri çatallanır. Orijinal zincirde jeton tutarsanız, genellikle yeni ağda ücretsiz jetonlar alırsınız. Bu, doğru zamanda doğru yerde olduğunuz için bedava jeton alacağınız anlamına gelir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505

Yorum Yaz

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 97,845.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,344.67
tether
Tether (USDT) $ 0.999773
solana
Solana (SOL) $ 253.78
bnb
BNB (BNB) $ 620.52
xrp
XRP (XRP) $ 1.18
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.383564
usd-coin
USDC (USDC) $ 0.998429
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,346.33
cardano
Cardano (ADA) $ 0.795384