OMG Network (OMG) Nedir, Nasıl Alınır?

OMG Network , 2.0 yükseltmesinin başlatılmasından önce Ethereum’un karşılaştığı ölçeklenebilirlik üçlemesini ele almak için ortaya çıkan birkaç katman-2 ‘alt zincirlerinden biridir. Dahası, tıpkı diğer katman-2 protokolleri gibi, OMG Network da altta yatan ana bilgisayar zincirinin güvenliğinden yararlanırken daha düşük maliyetle daha yüksek işlem hacmi elde etmeyi amaçlar. Neyin ve nasıl çalıştığını açıklamaya geçmeden hemen önce, aşağıda merkezi olmayan ağın kısa bir tarihi yer almaktadır.

OMG Network Dolaşım Arzı Ne Kadar?

Dolaşımdaki Arz
140.245.398.25 OMG
100%
Maksimum Arz
140.245.399
Toplam Arz
140.245.398

OMG Network Kısa Tarihi?

Tayland merkezli bir ödeme işlemcisi olan Omise Holdings’in (veya SYNQA) bir yan kuruluşu olan Omise Go Pte Ltd., 2017’de eski adıyla OmiseGo olarak bilinen OMG Network’ü piyasaya sürdü. OMG Network şu anda CEO olarak Vansa Chatikavanij tarafından yönetiliyor ve bir ekibe sahip dünya genelinde bulunan 50’den fazla uzak çalışanın Ancak yolculuk, şirketin blockchain teknolojisinden yararlanmanın yollarını araştırdığı 2015 yılında başladı ve aynı yıl blockchain girişimlerinin araştırılması ve test edilmesi için kurulan Omise Blockchain Lab’in doğuşuna yol açtı.

İki yıl sonra OmiseGo, ana blok zinciri olan Ethereum’da değer aktarımı için gözetimsiz, katman-2 ölçekleme protokolü olarak piyasaya sürüldü. OmiseGo’nun piyasaya sürüldüğü yıl olan 2017’de proje, ilk madeni para arzı (ICO) aracılığıyla 25 milyon dolar toplamayı başardı ve OMG kripto para biriminin tüm arzının yaklaşık %65’ini sattı. OmiseGo daha sonra üç yıl sonra, 1 Haziran 2020’de ek değişikliklerle OMG Network olarak yeniden markalandı.

OMG Network Nedir?

Daha önce bahsedildiği gibi OMG Network , Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş izinsiz ve güvenilir bir katman-2 ölçeklendirme çözümüdür ve bir ağın işlem hacmini artırmasıyla dikkat çeker. Merkezi olmayan protokol, Ethereum blok zincirine bağlı bir plazma alt zinciri olarak özel olarak tasarlanmıştır.

Merak ediyorsanız, plazma çerçevesi, OMG gibi ikincil protokollerle arabirim oluşturacak şekilde Ethereum veya başka bir temel katman blok zincirinin üzerine inşa edilmiş ikinci katman bir ölçeklendirme çözümüdür. Sadece bu değil, plazma çerçevesi, Ethereum blok zincirindeki toplu işlemleri alt zincire taşırken, aynı zamanda temel katmanın yerini alan işlem hacminde önemli bir artış sağlar. Genel olarak, OMG Network, plazma çerçevesinden yararlanarak, ana blok zincirinin faydalarından ödün vermeden yüksek bir işlem oranını kolaylaştırabilir.

OMG Network Nasıl Çalışır?

Daha önce bahsedildiği gibi OMG Network, özünde More Viable Plasma veya kısaca MoreVP olarak bilinen yükseltilmiş bir plazma varyantını kullanan plazma çerçevesine dayanır. Spesifik olarak MoreVP, ağın Ethereum’un üzerinde bir değer aktarım katmanı oluşturmasını sağlayan Yetki Belgesi (PoA) zinciri olarak bilinen tek bir blok üreticisi işletir. Öte yandan, POA zinciri, Ethereum işlemlerini bir araya getirmekten ve onları onay ve kesinlik için Ethereum blok zincirine geri göndermeden önce hızı optimize edilmiş bir çocuk aracılığıyla doğrulamaktan sorumludur.

Bununla birlikte, yukarıda belirtilenlerin anlamı, işlemlerin, temel katman blok zinciri tarafından kullanılan modele göre bireysel olarak değil, toplu olarak doğrulanması, böylece işlem maliyetlerinin düşürülmesi ve işlem hacminin artırılmasıdır. Ek olarak, OMG Network öncelikle yüksek iş hacmi ve düşük işlem maliyetleri sağladığından, bir izleme düğümleri ağının yanı sıra Ethereun tarafından sağlanan bir güvenlik modeli tarafından desteklenir. Genel olarak, OMG Network, işlemlerin güvenliğini ve nihayetinde şeffaflığı sağlayan birbirine bağlı üç ana bileşenden oluşur. OMG Network akıllı sözleşmeleri, ağa giriş ve çıkış için arayüz sağlayarak listenin başında gelir.

Ağın çekirdek ekibi tarafından yürütülen ikinci bileşen olan Çocuk Zinciri Uygulaması, işlemlerin doğrulama için paketlenmesinden ve bunların akıllı sözleşmelerde yayınlanmasından ve ardından tamamlanması için temel katmana iletilmesinden sorumludur. Son olarak, izleme uygulaması yani Child Chain uygulamasını gözlemlemekle görevli olan ve temel katman tarafından sağlanandan farklı olarak ikinci bir güvenlik protokolü olarak hizmet eden izleme düğümleri vardır. Bu düğüm grubu, ağ içinde aboneleri tehlikeye atabilecek her türlü suiistimali bildirmek içindir.

Binance TR Hesap Açma adım adım kılavuz

OMG Network Nasıl Satın Alınır?

OMG ile ilgileniyorsanız, Binance ana sayfasına gitmenizi ve aşağıdaki talimatları izlemenizi öneririz:

  1. İlk açılır listeden takas etmek istediğiniz para birimini (örneğin BTC) seçin. Değiştirmek istediğiniz tutarı girin.
  2. İkinci açılır listeden OMG’yi seçin. Takas sonrasında alacağınız tahmini tutarı göreceksiniz.
  3. Alıcının Adresini girin. OmiseGO bu adrese gönderilecektir. Dikkatli olun ve doğru adresi kullandığınızdan emin olun.
  4. Girdiğiniz tüm bilgileri kontrol edin. Her şey doğruysa, Değiştir düğmesini tıklayın.
  5. Bitcoin para yatırma adresini göreceksiniz. Değişimi başlatmak için gerekli miktarda BTC’yi bu adrese aktarmanız gerekir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505

Write A Comment

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 97,230.05
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,321.26
tether
Tether (USDT) $ 1.00
solana
Solana (SOL) $ 249.86
bnb
BNB (BNB) $ 621.84
xrp
XRP (XRP) $ 1.11
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.383997
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,322.94
cardano
Cardano (ADA) $ 0.787639