Cosmos (ATOM) Nedir, Nasıl Alınır?

Kripto para piyasası, son birkaç yıldır küresel olarak %6,5’in üzerinde sağlam bir CAGR veya Bileşik Yıllık Büyüme Oranı gösteriyor. Bu muazzam büyüme oranı, dünya çapında normal para birimi ve forex piyasalarına göre nasıl tercih edildiğini gösterir. Blockchain teknolojisi, onu güçlendirerek ve kitle pazarına girmesine izin vererek kripto pazarının omurgasını oluşturmaya yardımcı oldu. Bir araştırma, kripto piyasasının bir şekilde gerçek potansiyeline ulaşmasının muhtemel olması durumunda blok zincirlerinin birbirleriyle iletişim kurması gerektiğini söyledi. Bu fenomen “birlikte çalışabilirlik” olarak adlandırılır ve Cosmos, bu konuyla ilgilenen ilk blockchain konseptlerinden biridir. Cosmos, kripto ve blok zinciri endüstrisindeki en büyük isimlerden biri ve en büyük kripto para birimlerinden bazılarıyla ortaklıklar kazandı.

Blok zincirler kendi ayrı evrenlerini oluşturduğundan zincirler arası iletişim çok zordur. Tüm blok zinciri evrenlerini ve müteakip kriptoları birbirine bağlamak, ticareti ve yatırımı daha erişilebilir hale getiren birleşik ve organize bir sistem yaratacaktır. Cosmos bu sorunu çözmek için adım attı ve insanlar bu teknik konusunda fazlasıyla istekli. Bu nedenle, giderek daha fazla insan kriptoları ve blockchain’in temel kavramını öğreniyor. Bunu, isterseniz en iyi blockchain sertifika kurslarından bazılarıyla da yaparsınız. Artık kriptolar, blok zincirler ve Cosmos hakkında hızlı bir giriş yaptığımıza göre, daha derine inelim ve Cosmos ile ilgili her şeyi öğrenelim.

Cosmos Nedir?

“Blockchain’in İnterneti” olarak da adlandırılan Cosmos, iki temel konsepte dayanmaktadır. Birincisi birlikte çalışabilirlik, ikincisi ise kişiselleştirmedir. Bu iki kavram, Cosmos’u diğer tüm kripto blok zincirlerinden ayırıyor. Cosmos’un sunduğu başlıca hedeflerden biri, merkezi olmayan ancak oldukça optimize edilmiş bir ekosistem yaratmak istemesidir. Oluşturmak istediği ağlar, çeşitli kripto blok zincirlerini yeterince yönetmelidir.

Cosmos bağımsız olarak çalışır ve “bölgeler” olarak bilinen bağımsız blok zinciri sistemleri oluşturur. Bu bölgeler, Cosmos Hub olarak da bilinen merkezi bir merkeze bağlanır. Merkez, bu bölgelerin her birinin durumunu düzenli olarak inceler ve araştırmasına dayalı olarak raporlar oluşturur, bölgeler de aynı şeyi merkez için yapar. Cosmos Hub, çevrimiçi blockchain teknolojisi eğitim kursları aracılığıyla öğrenebileceğiniz oldukça ilginç bir bölümdür.

Merkez, belirli bir Proof of Stake konsensüs mekanizması tarafından korunur ve büyük ölçüde desteklenir. Ayrıca Cosmos, ATOM olarak bilinen yerel kripto para birimini işletiyor. Yerel bir kripto mevcut olduğunda, ağdaki işlem doğrulayıcılara yalnızca genel Cosmos ağının temel işleyişine taahhüt edilen ATOM varlıklarının miktarına göre karar verilir. Staking, bu senaryoda oldukça alakalı bir terimdir, çünkü belirli bir miktarda para birimini tüm blok zinciri sisteminin tek operasyonuna tahsis etme sürecini açıklar. Blockchain teknolojisini öğrenirseniz, Cosmos ve ATOM’un iç süreçleri hakkında daha iyi bir fikir edinebilirsiniz.

Cosmos Tarihi

Cosmos ilk olarak 2014 yılında ortaya çıktı ve Jae Kwon tarafından Tendermint adlı bir konsensüs protokolü altında oluşturuldu. Kwon, birlikte çalışabilir sistemin tamamını tek başına kuramadı, bu yüzden Zarko Miloseviç ve Ethan Buchman ile ortak oldu. Kwon sonunda 2020’de Cosmos projesindeki hizmetlerinden istifa etti.

Nisan 2017’de ilk Cosmos token satışı gerçekleştirildi. Başlangıcından sadece 29 dakika sonra, kapasitesini gösteren 7 milyon dolar topladı. Aralık 2018’de, Cosmos ağını ilk kez kapsamlı bir şekilde test eden Game of Stakes başlatıldı. Cosmos’un resmi ana ağı nihayet Mart 2019’da başlatıldı. Kasım 2019’da Kava laboratuvarları, resmi olarak Cosmos SDK’yı kullanarak ana ağını başlatan ilk proje oldu. Şubat 2020’de Cosmos, ana kurucusu Jae Kwon’un şirketin CEO’su olarak hizmetlerinden ayrılmasından sonra bölündü.

Eylül 2020, şirket Nym ile ilk kez ortaklık yaptığı için Cosmos ekosistemine anonim kimlik bilgilerinin getirildiği tarih oldu. Şubat 2021’de Cosmos, Stargate adlı şimdiye kadarki en büyük projesini yayınladı. Stargate, resmi olarak IBC veya Inter Blockchain İletişim protokolünü içeren ilk halka açık yayındı. Bu lansman, Cosmos’un blockchain pazarındaki konumunu sağlamlaştırdı. Blockchain kursları, size Cosmos’un tarihi ve küresel kripto pazarındaki girişimleri hakkında derinlemesine bilgi vermek için çevrimiçi olarak bulunur.

Binance TR Hesap Açma adım adım kılavuz

ATOM Nasıl Satın Alınır?

Binance uygulaması kullanıcısı değilseniz ve henüz kullanım kolaylığını yaşamadıysanız, portföyünüze ATOM eklemek için şu adımları uygulamanız yeterlidir:

Adım 1: Binance uygulamasını indirin ve yükleyin.

Adım 2: Binance hesabınızı kurun. Binance Yardım Merkezinin Hesap Açma sayfasında ayrıntılı bir eğitim mevcuttur.

Adım 3: Fiat veya kripto paraları Binance hesabınıza aktarın.

Adım 4: Binance uygulamasının Marketplace bölümünü bulun.

Adım 5: Arama özelliğiyle yazarak belirteci arayın. Özelliği, ekranın sol üst köşesinde bir büyüteç simgesi arayarak bulabilirsiniz.

Adım 6: “Para Yatır”a dokunun, satın alma için kullanmak istediğiniz fiat veya kripto para birimini seçin, harcamak istediğiniz tutarı girin ve “İleri”ye dokunun.

Adım 7: Son olarak, “Değişimi onayla”ya dokunun ve bitirdiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505

Yorum Yaz

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 98,458.38
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,328.99
tether
Tether (USDT) $ 1.00
solana
Solana (SOL) $ 256.38
bnb
BNB (BNB) $ 628.81
xrp
XRP (XRP) $ 1.32
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.38453
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,325.12
cardano
Cardano (ADA) $ 0.846314