Yazı İçeriği
DigiByte (DGB) Nedir, Nasıl Alınır?
DigiByte 2014 yılında piyasaya sürüldü ve kriptonun eski muhafızının bir parçası. Rakiplerinden daha fazla hız ve güvenlik sunan bir dijital para birimi olarak başlasa da, aynı zamanda akıllı sözleşmeler yürütebilen ve dijital varlıklar yaratabilen açık kaynaklı bir blok zinciridir.
DigiByte’ın pek çok proje için geçerli olmayan, tamamen gönüllü tabanlı ve merkezi olmayan olması da dahil olmak üzere beğenilecek çok yanı var. Buna rağmen, DigiByte bir yatırım olarak radarın altından uçuyor. İşte ne yaptığına ve portföyünüze eklemeniz gerekip gerekmediğine dair bir kılavuz.
DigiByte Dolaşım Arzı Ne Kadar?
Dolaşan Tedarik
15.43B DGB
%73
Maksimum Arz
21.000.000.000
Toplam Arz
15.428.544.108
DigiByte’ı Benzersiz Yapan Nedir?
DigiByte’ın en yenilikçi kısmı, üç katmandan oluşan blok zincirinin yapısıdır. Üst kısım uygulamaları yönetir, orta kısım güvenlik ve yönetim ile ilgilenir ve alt tabaka çekirdek protokoldür. Sonuç olarak, DigiByte yüksek düzeyde ölçeklenebilir olmakla birlikte çeşitli işlevleri yerine getirebilir. Saniyede 1.066 işlem gerçekleştirebilir ve işlem ücretleri pratikte hiçbir şey değildir (DigiByte göndermenin maliyeti 0,01 ABD dolarının küçük bir kısmıdır).
Güvenlik ayrıca DigiByte için güçlü bir takımdır. Madencilik sürecinde beş kriptografik algoritma ve gerçek zamanlı bir zorluk ayarı kullanır. Bu, DigiByte ağını son derece güvenli ve bilinen herhangi bir güvenlik açığı olmadan yapar. DigiByte’ın ademi merkeziyetçilik düzeyi de dikkate değerdir. İlk madeni para teklifi (ICO) yoktu ve yalnızca %0.5 ön madencilik vardı. Proje tamamen gönüllüler tarafından yürütülüyor ve bundan sorumlu bir şirket, CEO veya merkezi bir otorite yok.
DigiByte Nasıl Çalışır?
DigiByte blok zinciri, her biri ağın farklı yönlerinden sorumlu olan üç katmana sahiptir. Bunlar üç katman ve nasıl çalıştıkları:
- Uygulamalar/DigiAssets: En üst katman akıllı sözleşmeler yürütür ve merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturmak için kullanılabilir. Blok zincirinin DigiAssets protokolü de bu katman üzerinde çalışarak her türlü dijital varlığın oluşturulmasını sağlar.
- Dijital varlık/kamu defteri: Orta katman, güvenlik ve yönetimden sorumludur. Tüm DigiByte işlemleriyle birlikte değiştirilemez halka açık defteri içerir.
- Çekirdek protokol/küresel ağ: Alt katman, iletişim ve işletim prosedürlerini yönetir. DigiByte yazılımını çalıştıran ve ağın güvenliğini sağlayan düğümler bu şekilde birbirleriyle iletişim kurabilir.
- Bitcoin gibi, DigiByte de işlemleri güvenli bir şekilde doğrulamak için iş kanıtı konsensüs mekanizmasını kullanır. İş kanıtı, madencilerin hesaplama gücü harcadıklarını göstermek için denklemleri çözmelerini gerektirir. Bunu ilk yapan madenci, bir işlem bloğunu doğrular ve DGB jetonlarında ödenen bir blok ödülü kazanır.
DigiByte, kripto madenciliği sürecini çok daha güvenli hale getiren iki yeni teknolojiyi tanıttı:
- MultiAlgo: DigiByte, tümü eşit ağırlıkta olan beş ayrı madencilik algoritması kullanır. Bu, farklı türde cihazların DigiByte madenciliği yapmasına izin vererek daha büyük, daha merkezi olmayan bir madenci grubuyla sonuçlanır.
- MultiShield: DigiByte, her bloktan sonra her madencilik algoritmasının zorluğunu ayarlar. Bu, her algoritmaya %20’lik bir blok bulma şansı verir.
DigiByte Nasıl Satın Alınır?
Tüm kripto borsaları, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde lisanslı olanlar, DigiByte taşımaz. Yine de buna sahip bazı platformlar var. DigiByte satın almak için en iyi yerlerden üçü:
- Crypto.com
- Bittrex
- Binance
Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505